Hirdetések 2021-04-18

Húsvét 3. vasárnap

(2021. április 18.)

Mától újra nyilvános szentmiséket és közös imádságokat tarthatunk templomunkban. Hálát adunk egészségünkért, továbbra is imádkozunk betegeinkért és elhunytjainkért.

A mai vasárnap még este 6 órakor kezdődik vasárnapi szentmisénk, de jövő héten, április 25-én már visszatérünk a korlátozások előtti, este 7 órai időpontra. Hétfőtől szombatig tehát este 6 órakor, vasárnap pedig este 7 órakor fog kezdődni az esti szentmise.

Jövő vasárnap, április 25-én lesz Jó Pásztor vasárnapja, amikor papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk. A délelőtt 10 órai szentmisét, amelynek főcelebránsa dr. Lovassy Attila prefektus atya lesz, a Katolikus Rádió templomunkból fogja közvetíteni. Szeretettel várjuk a híveket.

Ebben a szentmisében megemlékezünk Prohászka Ottokár püspök úrról is, illetve külön szeretettel hívjuk azokat, akik bekapcsolódnának a róla elnevezett imakörbe, hogy hivatásokért imádkozzanak.

A hívek szerető imájába ajánljuk dr. Cserháti Ferenc püspök urat, házunk lakóját, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspököt, akit pontosan 50 évvel ezelőtt, 1971. április 18-án szenteltek pappá Gyulafehérváron. Aranymiséjét a mai napon a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia templomában mutatja be, a közeljövőben azonban szeretnénk körünkben is ünnepélyesen köszönteni. Addig is a jó Isten éltesse, tartsa meg jó egészségben, jóságával áldja és vezesse!

A hívek imáiba ajánljuk még Csuja Gergely ötödéves Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegyés növendékünket, akit jövő szombaton, április 24-én Kalocsán diakónussá szentel dr. Bábel Balázs érsek.

Szerdán Szent Anzelm püspök és egyháztanító emléknapja, pénteken SZENT ADALBERT PÜSPÖK ÉS VÉRTANÚ, főegyházmegyénk védőszentjének főünnepe lesz, szombaton pedig Szent György vértanúra emlékezik az egyház.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!