Húsvét 5. vasárnap 2024-04-28

H I R D E T É S E I N K

Húsvét 5. vasárnapja

(2024. április 28.)

A mai vasárnap imádkozunk jó termésért, elegendő és jó ételért minden ember számára.

Május hónapban hétköznap esténként a 18:00 szentmise végén elénekeljük a májusi litániát. Régi hagyományokhoz hűen a szombat esti litániát a kvadrumban, a szeminárium belső kertjében tartjuk.

2024 májusában is sor kerül az „Igent mondok”online női lelkigyakorlatra. Ez a lelkigyakorlat azt jelenti, hogy a résztvevők feliratkoznak, és május folyamán minden nap segédanyagot kapnak a napiimádsághoz. Bővebb információ a kezdeményezés honlapján (www.sjc.hu/igent-mondok-2024).

Jövő szombaton tartják az idei országos Mindszenty-zarándoklatot Esztergomban. Ünnepélyes szentmisére kerül sor az esztergomi bazilikában 10.30 kezdettel. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók. Imádkozunk Mindszenty József bíboros úr boldoggá avatásáért.

Jövő szombat délután 4 órai kezdettel a szeminárium dísztermében koncertet adnak a Don Bosco énekkar gyermektagjai. Szeretettel várják az érdeklődőket.

Hétfő Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító, Európa társvédőszentjének ünnepe. Szerda Munkás Szent József, csütörtök Szent Atanáz püspökemléknapja. Péntek Szent Fülöp és Jakab apostolok ünnepe.

Áldott, szent vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!