Évközi 2. vasárnap, 2023-01-15

H I R D E T É S E I N K

Évközi 2. vasárnap

(2023. január 15.)

Január 15. és 22. között tartják a keresztény egység imahetét. Idei mottója „Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra!” (Iz 1,17). Részletes program a hírközlő eszközökön érhető el.

Újra találkozik a Szent Mónika és Szent József kör. Január 17-én kedden este a szentmisére, majd a szentmise utáni találkozóra hívjuk szépkorú testvéreinket. Találkozzunk és imádkozzunk együtt a fiatalokért, gyermekeinkért, unokáinkért!

Január 20-án pénteken este 7:00 órakor francia nyelvű szentmisét tartunk.

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva január 22-én vasárnap délelőtt 11 órakor Thaler Tamás fotókiállítása nyílik meg a szemináriumban Freskók nyomában címmel. A középkori magyar freskókincsről szóló kiállítás a szeminárium kerengőjében egész nap megtekinthető.

Előre hirdetjük, hogy a január 28-án szombaton este 6 órakor kezdődő szentmisében tartjuk a Don Bosco ünnepet. Templomunk Don Bosco ének- és zenekara szentmise keretében emlékezik meg névadó szentjéről, Bosco Szent Jánosról, illetve kórusalapító karnagyáról, Dauner János szalézi atyáról. A szentmise főcelebránsa Andrásfalvy János szalézi atya lesz.

Kedden Szent Antal apát emléknapja, szerdán Árpád-házi Szent Margit szűz ünnepe, szombaton Szent Ágnes szűz és vértanú emléknapja lesz.

Vasárnap este 18.25 kezdettel vesperást éneklünk a kispapokkal. 

Istentől áldott, szép vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!