Hirdetések

Advent második vasárnapja

(2022. december 04.)

Advent második vasárnapja van. Készüljünk karácsonyra, a Megváltó születésének ünnepére bűnbánattal és derűs reménységgel!

Készületünk néhány közös lehetősége:

  • Hétfőtől péntekig közös hajnali szentmisét tartunk reggel 6 órai kezdettel. A szombat reggeli roráte 7 órakor kezdődik.
  • Este 6 órai kezdettel advent második vasárnapján is énekelt vesperást imádkozunk a bencés öregdiákokkal együtt.
  • Jövő vasárnap, advent harmadik vasárnapján délután fél 5 órai kezdettel a Budapest-csepeli Sekrestye Színpad mutatja be a szemináriumban Boldog Brenner Jánosról szóló darabját Át tudnám ölelni a világot címmel. A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a dunaparti.ige@gmail.com elektronikus postacímre küldött üzenettel lehet.
  • December 17-én szombat este 7 órai kezdettel adventi egyházzenei hangversenyre kerül sor a templomban, amelyet a Don Bosco Ének- és Zenekar szervez. Vezényel Bakonyiné Marton Katalin és Benyus Sándor, szólót énekel Szabóki Tünde. Az esemény bevételét a szervezők a templomnak ajánlják fel – ezt előre is hálásan köszönjük.
  • December 19-én este fél 8 órakor Henry Du Mont motettáiból énekel templomunkban a Capella Du Mont Kamarakórus, a Savaria Barokk Zenekar kíséretével, Gesztesi-Tóth László vezényletével. Erre a koncertre belépőjegy váltható a http://www.jegy.hu weboldalon, illetve a helyszínen. Az esemény plakátját a hirdetőtáblán olvashatják.

A Belvárosi Főplébánia karitász csoportja adventi tartósélelmiszer-gyűjtést tart a mai napon. Adományaikat, főként rizst, cukrot és olajat a sekrestyébe kérjük. Kérjük, hogy jelezzék munkatársunknak azt is, ha ismernek olyan rászorulót, akinek ez az adomány tényleges segítség.

December 8-án este 6 órakor „Mennyek Királynéja Mária-kiállítás” nyílik a Városház utca 4. szám alatt. A kiállítás plakátját szintén megtalálják hátul. Megtekinthető január 6-ig délután 3 és este 7 között.

December 10-én délután 3 és 5 között újra szolgálnak templomunkban az Élő Kövek mozgalom tagjai. A templomba látogatókat a művészeti értékek bemutatásával Istenhez kívánják közelebb segíteni.

Kedden Szent Miklós, szerdán Szent Ambrus püspökre emlékezünk. Csütörtök, december 8. SZŰZ MÁRIA SZEPLŐTELEN FOGANTATÁSÁNAK FŐÜNNEPE.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!